Behandelingen

Voetreflexpraktijk Groene Tara biedt u de volgende voetreflexzone behandelingen. Heeft u vragen of specifieke wensen, dan help ik u graag bij het maken van uw keuze.

 

Preventieve behandeling
Deze massage is van toepassing op het hele lichaam. De behandeling is erop gericht om de energiestroom in uw lichaam te optimaliseren, waardoor u zich niet alleen blijvend fit(ter) voelt maar ook uw organen krijgen weer een impuls waardoor zij effectiever zullen functioneren. Deze behandeling is vooral geschikt om op een natuurlijke manier gezond te blijven.
Ontspanningsmassage
Indien u erg moe bent van bijvoorbeeld een doorlopen intensief medisch traject of wanneer u last heeft van stress, kan een ontspanningsbehandeling heel effectief zijn. Deze behandeling brengt niet alleen rust, maar verhoogt ook uw energieniveau.
Massage t.b.v. klachtbehandeling
Bij deze behandeling werken we aan het verminderen van een specifieke klacht, bijvoorbeeld maag- en darmklachten, ontstekingen, gewrichtsklachten, huidaandoeningen, nek- en rugklachten. Lees hier of deze behandeling ook voor u geschikt is.
Metamorfosemassage
Metamorfosemassage is een zachte manier van masseren met een diepe werking. Deze massage houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen lichaam en geest. Dit gebeurt door middel van een zachte aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd. Deze behandeling is erop gericht om levensenergie vrijuit te laten stromen en blokkades op te lossen. De positieve invloed van deze massage werkt vooral bij mensen die openstaan voor verandering. Door het ‘opgeruimde gevoel’ geeft u ruimte aan nieuwe inzichten en bent u in staat om oude angsten en patronen los te laten. De behandeling kan helpen vorm te geven aan de mogelijkheden die elk mens eigenlijk al in zich heeft. Het is bedoeld als startsein voor een groeiproces, waarbij de bron wordt gestimuleerd: uw eigen kracht. De metamorfosebehandeling wordt eveneens toegepast bij psychische klachten, verwerking van gebeurtenissen, ADHD en autisme, maar ook tijdens de zwangerschapsperiode en in het eindstadium van ziektes.
Lymfedrainage op de voet
Het lymfestelsel is een netwerk van vaten. Door middel van lichte massage van bepaalde punten op de voet wordt de lymfestroom gestimuleerd, waardoor het lichaam ziektekiemen en afvalstoffen sneller kan afvoeren. Lymfedrainage heeft zijn nut bewezen na operaties, bij oedeem, vasculaire aandoeningen en darmproblemen. Deze behandeling wordt veelal toegepast in geval van vochtophoping, slechte weerstand, verkoudheden, sinusitis en hoofdpijn.
Hormoonbehandeling
Ook de hormoonklieren worden allemaal via de voeten gereflecteerd. Klachten die hormoon gerelateerd zijn, kunnen worden behandeld via de corresponderende reflexzonepunten. Deze behandeling wordt veelal toegepast bij een disbalans in de hormoonhuishouding (bijvoorbeeld bij menstruatiepijn en overgangsproblemen), fibromyalgie, werkt ontspannend bij chronisch reuma, zenuwpijnen zonder duidelijke oorzaak, slapeloosheid en migraine.
Chinflex ®
Deze Oosterse manier van masseren combineert de reflexzones met de meridiaanbanen en de acupunctuurpunten. Bij deze behandeling worden de onderbenen en de knieën eveneens gemasseerd. Door de betere doorstroming die hierdoor op gang komt, komen lichaam en geest volledig tot rust. Het is eventueel mogelijk om aan dit voetenbad kruiden toe te voegen die het lichaam ontgiften.
Informatie over behandelingstarieven vindt u hier.

 

Wilt u iemand verwennen?

Denk dan eens aan de cadeaubon. Wij hebben cadeaubonnen voor elke behandeling.